Op deze plek deel ik stukken t.b.v. de aanvraag Werkbijdrage Muziekauteur, ronde voorjaar 2018. Omdat van twee van de drie stukken de première nog moet volgen, deel ik die op deze 'onzichtbare' pagina. Achtereenvolgens zijn hier te vinden:

 

1) 'Bop Toccata' (2018) for cello solo
Uitgever: Donemus, komend voorjaar
Opname: Het betreft een digitale impressie. Celliste Wytske Holtrop is nog bezig het werk in te studeren. Het stuk verschijnt dit najaar op een cd van het label Aliud, uitgevoerd door Holtrop.

2) 'Sonatina' for 2 oboes and piano (2017/'18)

Opdracht: Commissie door de Ferwerda Academie. De opdracht was een (gematigd) modern stuk te schrijven voor jeugdige talenten, t.b.v. een aanstaand concours, niveau vooropleiding. Het stuk wordt o.a. gespeeld op het Pr. Christina Concours van 2019.

Uitgever: Donemus, komend voorjaar, in twee versies. Het origineel, voor twee hobo's en piano, en een bewerking, voor fluit, hobo en marimba. Dit laatste in opdracht van het Colori Ensemble.
Opname: Dit is een digitale impressie; de première volgt nog. In het najaar verschijnt ook dit werk bij het label Aliud, maar dan in de versie voor fluit, hobo en marimba.


NB In deze digitale uitvoering van Sonatina (een 'bug' in Finale) gaan hier en daar wat zaken mis die ik vooralsnog niet heb kunnen corrigeren: bepaalde lange noten, met name in het tweede deel, worden soms juist heel kort gespeeld en de ritenuti zijn hier en daar erg overdreven. Excuus. Ik werk er aan. 
 

3) 'Spectrum a 4, a quartet for flute, oboe, piano and marimba' (2015)
Opdracht: Commissie, in opdracht van het Colori Ensemble.
Uitgever: Donemus, 2015.
Opname: Na uitvoeringen in 2017 was er sprake van dat het uitgebracht zou worden bij het Aliud label. Uiteindelijk werd dit echter 'Sonatina', zoals al aangegeven. De opname hieronder is gemaakt van de tweede live uitvoering 21 mei 2017, door het Colori Ensemble.

 

Sounds 4 FPK

© 2020 Sipke Hoekstra